Nooit meer hormonale anticonceptie dankzij Daysy

De pil en ik. We go way back. Van mijn 14e tot mijn 27e behoorde de pil tot mijn dagelijkse routine. Maar deze vorm van anticonceptie (en eigenlijk alle vormen waar hormonen bij komen kijken) kan een portie nare bijwerkingen hebben. Wist ik veel. Ik was al zo’n 15 jaar een trouwe gebruiker. Van bijwerkingen had ik al die jaren geen idee. Ik had ze wel, maar dacht dat die dingen gewoon ‘bij mij hoorden’. Toch kwam ik zoveel positieve verhalen tegen van vrouwen die zich beter voelden dat ik na mijn research vrijwel direct stopte met het innemen van dat dagelijkse stukje verdriet. De kilo’s vlogen eraf, mijn conditie verbeterde, ik voelde me minder opgeblazen en zat in een mum van tijd weer lekker in mijn vel. En toen kwam ik dus Marcel tegen.

Read More

Een jaar voorbij

Oh jongens, ik weet nog als de dag van gisteren dat ik mijn bevallingsverhaal neerpende. Dat ik tussen de kraamtranen, spuitluiers en borstvoedingstaferelen een uurtje vond om dit voor mezelf op te schrijven. En nu zijn we een jaar verder, en lijkt het net of ik die schaarse uurtjes helemaal niet meer kan vinden. Iedere ochtend sta ik met frisse (ok√©, soms ook met niet-frisse) moed op en zeg ik tegen mezelf: vanavond ga ik weer eens een stukje schrijven, ja, daar heb ik zin in. Om vervolgens na mijn werk, het koken, opruimen, Lev naar bed brengen en mijn huiskloffie aanschieten te verdwijnen in de kussens van de bank. Met een stomme serie of een film. Dom kijken. Dom liggen. Mijn hoofd is vol. Te vol om er iets ‘uit’ te krijgen.

Read More

De Groener Doener Tag

In een eerdere blog gaf ik aan dat ik me zorgen maak om de aarde en waar het allemaal naartoe gaat met het klimaat, onze leefomstandigheden en zelfs de leefbaarheid over een x aantal jaar. Omdat ik hier meer aandacht aan wil geven, ook via mijn blog, zal ik vaker artikelen plaatsen omtrent dit onderwerp. Vandaag de ‘Groener Doener’ tag. Ik kwam ‘m tegen via Ikbenirisniet.nl (aanrader voor groene inspiratie en toffe borduursels!) en besloot ‘m over te nemen. Iedere vraag is bedacht door een andere, groene, blogger. Achter iedere vraag staat degene die de vraag bedacht heeft. Met linkje! Stuk voor stuk zijn al deze bloggers een bezoekje waard, zeker als je meer wil lezen over duurzamer, groener en bewuster leven. Kijk je mee naar mijn antwoorden?

Read More

Nog 45 dagen tot de Herfst

Dat zie je goed. Ik tel ze af. Iedere zomer opnieuw kan ik niet wachten. Op de frisse wind door mijn haren, de grond vol bladeren, de wereld die goudgeel kleurt, de pumpkin-spice-soja-latte’s, mijn lievelingsmaand (oktober), Harry Potter marathons rond Halloween, de vesten weer uit de kast, mutsen op mijn hoofd en sjaals om mijn nek, met mijn Dr. Martens door de plassen stappen, de kaarsjes aan, met een dekentje op de bank, Kerst in zicht en dit jaar ook Lev’s eerste verjaardag. Herfst – ik ben klaar voor je.

Read More