De Wereld is Mooi

Ironisch wel, dat ik deze blog aan het typen was precies op het moment dat mijn Instagramcontent gestolen en geplaatst werd door iemand die een fake account aanmaakte. Het voelde daarom op dat moment niet goed om op mijn blog te verkondigen hoe mooi de wereld wel niet is. De wereld was toen even helemaal niet mooi, maar voelde onveilig, verrot en naar. Toch vind ik het belangrijk om me niet teveel te focussen op het negatieve. Al bestaat dat nou eenmaal. En zal ook mijn kind daarmee te maken krijgen. Maar de wereld is ook nog steeds een prachtige plek, met prachtige mensen en prachtige gebeurtenissen. En daar wil ik het vandaag over hebben. 

Ik wil mijn kind zo graag laten zien hoe mooi de wereld is. Hoe divers. Hoeveel culturen er zijn. Hoe het Oosten van de wereld er compleet anders uitziet, voelt en ruikt dan het Westen. Dat in ieder land schoonheid schuilt. Dat in iedere cultuur mooie mensen te vinden zijn. En dat we zo ontzettend veel van elkaar kunnen leren. Als we maar willen. En naar elkaar luisteren. Ik wil mijn kind zo graag leren dat het niet uit maakt waar iemand vandaan komt. Wat zijn afkomst is. Waar zijn ouders geboren zijn. Wat de kleur van zijn huid is en wat de taal is die hij spreekt.

Maar weet je? Kinderen doen dit uit zichzelf al. Dus waarschijnlijk hoef ik hem dat niet eens te leren. Kinderen vinden, ook als ze elkaar niet kunnen verstaan, toch een manier om samen te kunnen spelen. Om van elkaar te leren. Om vrienden te zijn. En hoe mooi is dat? Waarom verliezen wij dit zodra we volwassenheid bereiken? Ik wil dat niet. Ik wil blijven zien hoe fantastisch de wereld is. En open blijven staan voor alles wat er leeft op onze planeet. Geen oordeel klaar hebben omdat ik dingen niet begrijp. Maar het gesprek aangaan – en blijven kijken. Voor altijd met een open blik de wereld in.

Reizen verrijkt je – dat kan ik met zekerheid zeggen. Ik heb alle uithoeken van de wereld mogen zien. In mijn (korte) carrière als cabin attendant. Door mijn ouders die me meenamen. Door mijn tussenjaar in Amerika. Ik heb alles ervaren. En ik ben er een beter mens door. Leren communiceren met mensen die niet jouw taal spreken trekt je uit je comfortzone. Culturen omarmen die niet jouw eigen zijn verbreedt je referentiekader en maakt dat je meer begrip kunt opbrengen voor zaken die je wellicht niet direct begrijpt. En dat wens ik iedereen. En daar hoef je echt niet ieder jaar voor naar de andere kant van de wereld. Alleen al in Europa vind je zoveel verschillende culturen. Maar heb je de mogelijkheid: ga. Het leven is zo kort en er is zoveel te zien.

De wereld is mooi. En dat mag mijn kind weten. Maar als hij later besluit dat het hier ook gewoon goed is, is dat ook prima. Tot die tijd neem ik hem mee – naar mooie plekjes. Laat ik hem kennis maken met verschillende mensen, smaken en culturen. En dan mag hij later zelf weten wat hij daarmee doet.

De wereld is mooi, en groot, en voor een klein kind nog zo ongrijpbaar. Zij hebben geen besef van hoe groot de wereld eigenlijk is. Ik wil hem daar nu al op voorbereiden. Daarom hangt er een landkaart van de wereld op zijn kamertje. Een landkaart voor tiny explorers. Er is op te zien op welke manieren de wereld rondgereisd kan worden, hoe de continenten eruit zien en wat er zoal leeft op deze planeet. Niet teveel poespas, niet teveel prikkels. Maar al wel de eerste stap naar het zien en begrijpen van de schoonheid van de wereld. Ik vind het een aanwinst voor zijn kamertje. We kijken er geregeld samen naar. En al heeft hij nu nog niet zoveel geduld, hij stopt de houten latten graag in zijn mond.

Deze mooie landkaart kreeg ik via de webshop van wereldkaarten.nl. Ik had “budget” voor een formaatje groter, maar koos ervoor om twee kleinere te bestellen. Waarom? Zodat ik er eentje weg kan geven. Aan een van jullie. Ik waardeer het zo enorm dat jullie de moeite nemen mijn blogs te lezen. Massaal aan mijn zijde staan als een faker mijn Instagram foto’s jat (al wilde ik dit al doen voordat dat gebeurde) en ik gewoon ‘overall’ heel dankbaar ben dat ik zulk leuk contact heb met mama’s verspreid over heel Nederland. Op de een of andere manier voelt dat op zware dagen minder eenzaam. Ook al ken ik (de meeste) van jullie niet persoonlijk.

Dus: ik vraag er niets voor terug. Het is een bedankje van mij voor een van jullie. Je hoeft niet te taggen, te liken, of zelfs deze blog aandachtig te lezen. Maar laat wel even een reactie achter, zodat ik weet dat je interesse hebt. Je mag een reden opgeven, maar dat hoeft niet. “Ik vind ‘m super leuk” is ook gewoon een goede reden. Morgenavond (31 mei) zal ik met een random-generator iemand uitkiezen. Dat is wel zo eerlijk. [UPDATE: Gesloten! Shaula is de gelukkige winnares!]

Liefs,
Esmee

PS. Heb je niet “gewonnen”? Dan kun je via deze link de wereldkaarten bestellen. Ook biedt dit bedrijf meerdere diensten aan zoals foto’s op plexiglas. Zeker een kijkje waard.

Leave a Reply

 1. Hoi Esmee, ik zou deze heel graag op de kamer van ons zoontje van twee hangen! Hij past precies qua kleur.

  Over een week is hij jarig en ben ik uitgerekend van zijn zusje. Spannende tijden dus hier!

  Groetjes,

  Elsje

  Ps. Jammer dat je stopt met de blog. Maar wat goed dat je doet wat voor jou het beste voelt

 2. Ja! Wat tof en wat lief, en zo maak je de wereld zelf toch weer een stukje mooier. Focus on the good er zijn ook vet veel goede en lieve mensen. Met een nieuw huis én een nieuw eindelijk een eigen kamertje voor mijn beeb(5mnd), we wonen nu in tijdelijk huis zonder extra kamer voor m! een leuk cadeautje voor aan de muur.

 3. Groot fan van je blogs en insta account 😬 en deze wereldkaart is super schattig voor op de kamer van onze kleine avonturier Xemm. Liefs

 4. Wat een stoere poster! Ik vond je blogs al fijn om te lezen maar lees ze nu die kleine hummel in november komt nog aandachtiger en er veel van te kunnen leren…

 5. Zag net stories voorbijkomen van vreselijk gedrag tav mensen met andere huidskleur.. je blog leek ook even niet van toepassing.. maar wat een waarheid zet je hier neer .. konden we de wereld mazr blijven zien door de ogen van een kind ..

 6. Wat een leuk ding! En wat een bewondering voor de positiviteit die altijd maar weer van je posts uitstraalt! Ik blijf je volgen met veel plezier!

 7. Ik geef je groot gelijk. De wereld is mooi en net zo groot als je hem zelf maakt. Je hebt faat zelf de controle over :)

  Ik zou graag de plaat willen winnen voor mijn dochter van twee, om haar de wereld te laten ontdekken.. beetje bij beetje.

  Liefs Judith

 8. Perfecte plaatsje in de gedachten .. poster aan de muur .. bankje eronder .. samen voorlezen..

 9. Wat leuk!! En wat is ie mooi! Onze Liam is 25% Braziliaans, 25% Nederlands & 50% Moluks! Oftewel onze Wereldbaby ♥️ we proberen hem van alle culturen iets mee te geven zowel qua taal, als voeding, gewoontes, normen&waarden etc etc
  Maar het aller belangrijkste en ook mijn lievelings quote “heel de aarde is je vaderland”!
  Deze poster vinden we dan hartstikke tof om op zijn kamertje te hangen! Fingers crossed

 10. Mooi gezegd!
  Ik hoop dat de poster mag hangen op het toekomstig kamertje (we willen graag verhuizen) van mijn zoon, nu 3,5 maand oud.

 11. Wauw Esmee! Weer supermooi beschreven, zó waar! Reizen en andere culturen ontdekken is een van de mooiste dingen die er zijn. Precies wat wij Liv ook mee willen geven.

  De wereld ligt op een vloerkleed al aan haar voeten. Maar deze wereldkaart aan de muur in huis, hoe leuk! Ik wil graag meedoen.
  En superlief dat je je budget zo opsplitst voor je volgers.

  Liefs Silke

 12. Deze is echt heel vet en zou mooi staan in het nieuwe kamertje van Mason!

  Daarnaast blijf ik je volgen want je bent een topper en je bent wie je bent en ook daar ben je open en eerlijk over!

  Liefs,

  Marielle

 13. Wat heb je dat mooi beschreven Esmee! Super leuke wereldkaart poster ook. Nu ik bezig ben met het inrichten van de kinderkamer aangezien baby #2 on the way is, zou dit super leuk zijn voor in mijn zoons nieuwe kamertje. Fingers crossed.

 14. Toch eigenlijk nog steeds gewoon ronduit idioot dat iemand je foto’s zomaar lan jatten en gebruiken. Dan ben je toch niet goed bij je hoofd, echt why?? Maar goed ik wil graag een poster winnen voor mijn zoontje :). Zodat we samen kunnen wegdromen over onze eigen reizen, en de reizen die we als gezin nog mogen gaan maken!

 15. Lieve Esmee, ik moet wel een beetje huilen van je blog. Het eerste deel met name. Je verwoord zo mooi wat ik van binnen voel voor mijn kind, maar niet kan verwoorden of uitleggen. Bedankt daarvoor. Daarnaast zie ik de schoonheid van jou als mens enorm van binnen naar buiten stralen! Het is pure beauty. Je bent een winnaar van de liefde. Het zou echt zo mooi en leuk zijn om Umniya ook zo’n gafe poster te kunnen geven! Nu maar duimen Liefs Merel

 16. Ik kan weer zoveel herkennen wat je schrijft. Mooi, krachtig en inderdaad zo belangrijk om je kind(eren) te laten zien hoe mooi diversiteit is.
  Ik maak ook graag kans op die prachtige wereldkaart voor Kai! 🌸

 17. Mooi geschreven. Het is ook mooi hoe kinderen kijken, ze zien alles door een roze bril.

  Toen iemand een nep account had gemaakt met jouw foto’s, heb ik ook meteen m’n profiel privé gemaakt.. Wat moeten anderen nou met foto’s van je kind? Heel jammer dat het zo moet hè.. Begrijp je besluit!

  Heel leuk die ‘baby’ wereldkaart, zou ik ook ontzettend leuk vinden voor m’n zoontje. :)

 18. Wat super leuk en mooi! Ik heb een kamertje ingericht voor mijn neefje en nichtje die allebei een dag in de week bij mij zijn. Ik heb foto’s hangen en letters en samen lopen we er vaak rond. Wat jij omschrijft over deze kaart is helemaal waar! En het lijkt me super om samen op tantedag naar de wereld te kijken, vanuit het kleine mooie logeerkamertje ❤️!

 19. Ik vind het heel fijn voor je dat je positief kan blijven. Er zitten een paar rotte appels tussen, maar oh wat is de wereld mooi. Ik hoop dat random-generator bij mijn naam stopt, want ik vind die wereldkaart echt super tof :)

 20. Weer pakkend geschreven zeg, jammer dat je stopt met je blogs! Hoop dat ons kleine mannetje ons reizigersbloed heeft en alle schoonheid van de wereld wil zien, de wereldkaart zou een fantastisch kado voor hem zijn. Bedankt voor je blogs en je lieve win-actie! Liefs, Sylvia

 21. Wat een leuke landkaart! Wij hebben er nu 1 in onze serre hangen, en Abby kijkt er soms al aandachtig naar. Nu we gaan verhuizen, lijkt deze kaart me geweldig voor in haar nieuwe kamertje! :)

 22. Ik zou hem graag willen hebben voor in Dilara haar nieuwe kamertje, als wij verhuisd zijn!

  Blij dat je soms nog blijft bloggen, het is zo fijn om herkenning te hebben met elkaar!

 23. Ik vind ‘m geweldig!
  Volgende maand ga ik samenwonen met mijn grote liefde in een mooi huis. Onze tweeling krijgt een prachtige kamer met dierenthema. Die kaart zou perfect zijn😍
  We doen dus graag mee :-)

 24. Je schrijft prachtig, inspirerend! Ik doe graag mee, aangezien ik de wereld fascinerend en mooi vindt en hoop dat ik het positieve en mooie van de wereld ook aan mijn kleintje kan laten zien!

 25. Mooi geschreven Esmee.
  Ik lees met liefde je blogs, zo eerlijk en oprecht.

  En de poster, die is leeeuukk!!

 26. Terwijl ik je blog lees ligt mijn newborn heerlijk op mijn buik in de draagdoek te slapen. Af en toe komt er een heelntevreden glimlach te voorschijn en stop ik even met lezen om van mijn kleine mannetje te genieten. De wereld is soms zo hard maar vaak ook zo mooi en puur. Gelukkig bestaat dit naast elkaar! Wij hier vinden de wereld kaart erg tof en zouden hem graag willen hebben!

  Pluk de dag en geniet
  Liefs,

 27. Wauw die zou ik graag willen winnen voor het kamertje van mijn lieve dochter, die zich elk moment aan kan kondigen. Ik ben zo benieuwd!

 28. Ik kan ook niet wachten om mijn pasgeboren zoontje Melle al het moois op de wereld te laten zien. Zijn paspoort ligt al klaar 🙂 Graag wijs ik hem op deze wereldkaart aan waar we allemaal naartoe kunnen gaan!

 29. Een hele leuke poster! 😍
  Ik lees je blogs met heel veel plezier.
  Ook heel fijn om herkenbare dingen te lezen als mama zijnde 😉 (zoontje Riv van 10 maandjes).
  Blijf vooral jouw ervaringen delen! 🤗😘

  Liefs manon

 30. Mooie woorden. Helemaal waar. Als iedereen de wereld kon zien door de ogen van een kind. Liefde is universeel.

  Ik zou mijn meisje ook de hele wereld willen laten zien. Onze mooie regenboogbaby.

  Keep up the good work. Fijn om je blogs te lezen en je Instagram account te volgen. Veel herkenning!

  Xoxo

 31. Super mooie poster! Ik ben zelf een bang type, stap nooit in het vliegtuig en de trein vind ik zelfs eng… sinds ik moeder ben heb ik besloten dat ik dat naast me neer moet leggen zodat ik Julan de wereld kan laten zien. Deze poster zou ik mooi op zijn kamertje hangen.

 32. Wat een leuke poster! Die vinden onze boys Joe van 2 en Ray 8 maanden vast net zo geweldig als Lev!
  Ik vind je blogs super en lees ze graag. Keep it going!

 33. Wat leuk! Wat een mooie poster voor op de kinderkamer zeg, en heel fijn dat het een rustige poster is, niet te druk met kleurtjes e.d.

 34. Ohh deze poster past perfect bij het kamertje voor mijn neefje die hopelijk volgende week zijn grote entree in de wereld maakt! (De baby waarbij ik de foto van jullie drie aan mn schoonzus liet zien en vroeg wanneer zij dit zouden kunnen doen waarop ze antwoorden dat ze in verwachting zijn)

  Zeker interesse dus!

 35. Je schrijft zo fijn! 🌈 ik doe graag mee ,
  Omdat de wereld op Moos zijn kamertje dan net iets mooier is 💙

  Liefs

 36. Hoi Esmee!
  Ik vind um prachtig! De wereld is mooi en dat wil ik mijn dochtertje ook graag meegeven. De mooie poster zou super staan op haar kamertje!

  Veel liefs moira Drooger (bijna naamgenoot😋)