Even over echo’s, bh’s en Rennies

Zo, daar zit ik dan weer. Met m’n grote bek. “Oh nee hoor, ik word echt geen moederblogger.” Uhu. Kom ik daar toch even flink van terug. Of nou ja, niet helemaal hoor. Ik heb zeker nog de intentie om ook over andere dingen te bloggen. Maar zo’n zwangerschap is zo ontzettend overheersend, beheersend en alles-consumerend. Ik kan echt de hele dag wel praten over, denken aan en bezig zijn met dat kleintje in m’n buik. Dus, sorry.. Maar weer even een berichtje over deze bol-buikige periode.

20 weken echo
Allereerst belangrijk en superduperfijn nieuws; onze 20 weken echo was helemaal goed! Niets geks gezien, baby goed gegroeid en heel tevreden (inclusief kleine hikjes, schopjes en zwaai-tafereeltjes). Maar godnondeju wat was ik zenuwachtig! Je weet dat de kans maar klein is en dat de meeste kindjes gewoon gezond ter wereld komen, maar je zou toch maar net 1 van die weinigen zijn waarbij dat niet zo is. Ik merk dat ik voor het eerst echt even kan ademhalen. Alle tests, echo’s en ‘cruciale’ momenten zijn nu voorbij. Uiteraard weet ik ook wel dat dat nog steeds geen 100% garantie is, maar het is toch een hele geruststelling. Mijn geniet-modus kan eindelijk aan. Deze echo was overigens onze 6e. Call me crazy, doe ik zelf ook.

Tietenpletters
Eigenlijk zitten mijn boobs al weken een beetje geplet, gevangen en gesquished in mijn ‘normale’ bh’s. Toch vond ik het nog niet heel erg nodig om nieuwe te kopen, want hoeveel groter kunnen ze nog gaan worden? Nou, nog een stukje groter dus. Soms schrik in een beetje als ik in de spiegel kijk. Misschien trek ik van de zomer voor de gein een rood badpak aan en ga ik mensen uit de zee hengelen. Ik heb er de cupmaat in ieder geval wel voor. Zonder gekheid: waarom deed ik dit niet eerder? Waarschijnlijk omdat de typisch Hollandsche gierigaard in mij zei “Maar die gooi je na je zwangerschap toch weer weg? Zonde geld man.”. Na aandringen van vriendlief toch maar de Hönkemoller binnengestapt voor wat advies. Anderhalve cupmaat groter en met twee nieuwe tenten ging ik de winkel weer uit. “Lekker stretch,” zei het verkoopmeisje nog, “kun je nog wat verdergroeien”. Hellup.

Ouwe-wijven-lijstje
Jongens, ik heb vorige week mijn eerste doosje Rennies EVER gekocht. Weer een mijlpaal! Niet echt eentje die je wil behalen, but here it is. Ik mag nog steeds niet klagen hoor. Ik neem 1x per week twee van die ranzige kauwtabletten en teer daar dan weer 7 dagen op voort. Heel pittig eten lukt niet meer en soms, als ik bijvoorbeeld in bed ga liggen, brand m’n slokdarm weg en neem ik er nog eentje. Heerlijk. Naast mijn steeds slomer-wordende looptempo en het gekreun en gesteun als ik van de bank af moet komen zijn de Rennies een gezellige toevoeging aan mijn ouwe wijven lijstje.

Verder gaat het met mij, vriendlief en onze kleine superster hartstikke goed. We klussen wat aan het ‘babyhoekje’, kopen hier en daar nog wat kleine dingetjes en kijken vooral enorm uit naar Oktober. Baby, je bent zoveel meer dan welkom!

Liefs,
Esmee

Leave a Reply

  1. Ik ben persoonlijk niet zo van de zwangerschap post maar moest wel erg lachen hoe je het heb verwoord in je artikel.

    liefs,