Even over gezondheidsslippers, striae en hittegolven

Sjongejonge potverdikkie nog an toe! Wat is ‘t warm gewist he jungs? Vandaag (zondag 4 juni) is het ein-de-lijk wat koeler en kom ik weer een beetje tot leven. Dat heeft ook wel te maken met mijn slaapgebrek de afgelopen weken, maar toch. Als je er dan ook nog van die bloedjehete dagen achteraan krijgt is het helemaal gedaan met de fitheid. Ik heb me serieus nog nooit zo oud gevoeld. Ik ging er bijna pruimensap en Kukident van kopen. Niet te doen.

Ik wil verder niet klagen hoor, maar doe het lekker toch. Die zwangerschap, dat is me wat. Ik herken mezelf sommige dagen amper. Ik schreef al eerder over echo’s, bh’s en Rennies en nu heb ik weer een heerlijk lijstje voor jullie. Ik bombardeer deze tot de dingen-waarvan-ik-nooit-gedacht-had-dat-ik-ze-zou-kopen-laat-staan-gebruiken-lijst.

Gezondheidsslippers
Serieus, ik dacht altijd dat ‘het wel mee zou vallen’ met die opgezwollen pootjes. Maar nee hoor. Wanneer het kwik boven de 25 graden stijgt krijg ik m’n sneakers niet meer aan. Ik kocht al een paar 4-euro-instappers bij de Primark (want gierig) voor als m’n tenen weer eens klem kwamen te zitten. Maar zelfs die doen ‘het’ niet meer voor me. Een half uurtje lopen resulteert bij mij in wat vroeger een 3-daags festival met m’n voeten deed. Dus ik moest eraan geloven. Uiteraard weer op vriendelijk doch dringend verzoek van vriendlief. “Doe dat nou gewoon voor jezelf, is belangrijk” zegt hij dan. “Ja maar, 70 euro voor slippers? Ga weg hier” reageer ik op mijn beurt. Toch heeft hij een punt, voor zowel rug als voeten als kleine baby is het belangrijk dat ik niet ga strompelen. Dus hup, de Omoda in voor een paar Birkenstocks. En nu zijn er vast en zeker heel veel mensen die die slippers hart-stikke hip vinden. Nou, ik niet. Voor mij komen die dingen op een gedeelde eerste plek met crocs, qua onooglijkheid. Anywho. You can catch me on ma Birkies, howbodah?

Smeren smeren smeren
Wat laten wij, ons zwangeren, onszelf toch wat wijsmaken he. Ik heb opeens allemaal dingen “nodig” waarvan ik voorheen het bestaan niet wist. Nu is dat ergens logisch, want ik was ook nog nooit eerder zwanger. Maar volgens mij gaan er ook heeel wat onzinproducten de toonbank over. Want wij koopgrage bolbuikige consumptiemonsters willen natuurlijk het allerbeste voor onze baby’s. En sinds die nog in onze buik zit, ook voor onszelf. Een van die dingen is het smeren van smeerseltjes tegen striae. Na wat research kwam ik erachter dat daar helemaal niet tegenaan te smeren is. Dat gebeurt je namelijk gewoon. Is genetisch bepaald. Je kan het wel een beetje inperken door, naast zwanger te zijn, niet teveel aan te komen (door eten, ya know). Maar heb je gewoon niet zoveel rek in je pens? Dan heb je inderdaad gewoon pech. Dat weet ik nu, na het aanschaffen van 2 potjes Oh Lief tummy wax en een xxl verpakking bio oil. Ik denk maar zo: baat het niet dan schaadt het niet.

Verkoeling
Gemiddeld gezien hebben wij, hier in Nederland, zo ongeveer 2-en-een-halve-dag per jaar mooi weer. En met mooi weer bedoel ik: niet te warm, niet te koud, geen regen, en geen mus-valt-van-dak-temperaturen. Verder komt het grotendeels met bakken uit de lucht en hebben we twee a drie weken last van een hittegolf. Nu vond ik dat altijd prima te doen, die paar snikhete momenten. De aanschaf van een airco kwam daarom ook nooit in me op. Ik had een ventilator, die verplaatste mooi de hete lucht op dagen dat er geen zuchtje wind stond. Prima. Maar nu, na de eerste hete dagen van 2017 staat er een mini-airco-unit-op-wieltjes te pronken in onze slaapkamer. Ha! 200 euro lichter, alsof het niets is. Maar dat ding werkt als een tiet! Nog wel even een kanttekening om aan te geven dat ik me echt niet helemaal compleet aan het aanstellen ben. Ook al is het buiten gewoon nog fris, de zon hoeft maar een middagje op ons dak te staan en het is om en nabij de 30 graden op de slaapkamer. Echt niet ok. Maakt dat het een beetje goed? Wel toch? Ik vind wel.

Liefs,
Esmee

Leave a Reply

  1. Het stukje smeren helpt inderdaad niet, mijn buik is nu een slagveld en ik moet dit nog een plaatsje geven. Nooit gedacht dat ik het zo erg zou vinden!!! Maar, het smeren helpt wel tegen de jeuk die het veroorzaakt. Dus ik zou lekker blijven smeren, want dan jeukt het en doet het niet zo zeer!

  2. Oh dat kan ik heel goed begrijpen. Ik moet nog maar zien hoe het zich bij mij allemaal gaat vormen.. Maar blijf zeker smeren, al is het inderdaad alleen al tegen de jeuk (:

  3. jep the live of a mom to be! Zeer herkenbaar! maar gewoon aan toegeven en heel hard zingen "laaat het los, laat het gaaaan!" want dat helpt ook ;-). Ik hoor het liedje nog elke dag! ( en eeh, ik lees graaaaag je niet zo mommy blog!)

  4. Hhihi thanks!! Leuk om te horen :)! Ik laat ook regelmatig mijn Elsa-impressie de vrije loop, vind vriendlief wat minder. Maar ik blijf gewoon zingen :D