Even over verlof, laatste loodjes en bevallen

Dit zou zomaar de laatste ‘zwangerschapsupdate’ kunnen zijn. Of niet natuurlijk. Met nog ongeveer 5 weken tot mijn uitgerekende datum kan het over 2 weken al zijn dat ik beval, of over 7 weken pas. Laten we stiekem hopen op het eerste, hehe. Sinds een tijdje heb ik verlof en merk ik dat ik nu echt, zoals ze dat dan zo mooi noemen, hoogzwanger ben. Ik zat de afgelopen weken niet optimaal in mijn vel, was om van alles en nog wat best wel boos en heb geloof ik wel 5 (negatieve) blogs getikt. Deze gaan waarschijnlijk nooit gepubliceerd worden, maar soms is van je afschrijven gewoon om het schrijven echt heel fijn. Jullie hebben niets aan mijn angry rants, dus die houd ik voor mezelf. Ik probeer verder zo veel mogelijk het positieve uit het leven te halen en dat vind ik noemenswaardiger. Maar, het leven van een zwangere vrouw gaat niet altijd over rozen, dus jullie blijven de ongecensureerde versie krijgen ;)

Verlof

Eerlijk is eerlijk, hier heb ik onwijs naar uitgekeken. Ik heb veel lichamelijke klachten en slaap bedroevend slecht. Als je dan vroeg op moet en een treinreis moet maken naar je werk kan dat soms (ok, vaak) net even teveel zijn. Daardoor kwam ik niet toe aan andere dingen. Vanaf week 30 was het voor mij ‘werken, eten, slapen’. Nu heb ik opeens zeeën van tijd. En ik wil absoluut niet klagen want ik besef me maar al te goed wat een luxe zwangerschapsverlof is. Maar ik vind het momenteel wel heul erg veul vrije tijd.. Dat komt voornamelijk omdat ik niet zoveel meer kan. Een dagje weg, shoppen of überhaupt een activiteit die langer dan een half uur duurt lukt me niet meer. Daarnaast werkt mijn lief gewoon fulltime (ook in het weekend) en zit ik dus veel in mijn eentje te koekeloeren (dat klinkt zieliger dan het is hoor, maar we kennen gewoon niet zoveel mensen hier en dat is soms best stom). Ik stelde van de week voor om een datenight te plannen en saampjes naar de bios te gaan. Daarop zei mijn lief “Naar de bios? Jij moet om de 2 minuten plassen.. Dan mis je de hele film!” En dat is dus ook echt zo. Maar kom op, ik kan dus niet eens meer een gezellig avondje (ok, een gezellige twee uurtjes) plannen? Daar baal ik van! Misschien een beetje naïef, maar ik had dus echt gedacht dat ik fluitend deze zwangerschap door zou komen. Fit tot het eind. Jammer joh Esmee.

Dagen tellen

Ik weet nog dat er op mijn zwangerschaps-appje stond dat ik nog 100 dagen te gaan had. Inmiddels zijn dat er 33.. Like what? Dat is echt crazy! Ik lig soms wakker ‘s nachts en dan komt het besef ineens keihard. Er zit echt een baby in m’n buik. En die komt er straks uit. En dan is ‘ie hier gewoon. En dan moet ik ervoor zorgen (samen met Marcel natuurlijk) dat hij wordt voorbereid op ‘de grote boze wereld’. En dat hij gelukkig is. En zich geliefd voelt. Ik vind dat nog steeds een onwijze verantwoordelijkheid! Ze zeggen wel eens dat er niets makkelijker is dan een kind maken en daar zijn wij het levende bewijs van, haha. Maar er een (goed) opvoeden? Dat is andere koek. Gelukkig zitten we op een lijn wat betreft een heleboel dingen omtrent dit onderwerp en hebben we goed voor ogen wat we belangrijk vinden in de opvoeding. En verder.. tja. Mijn bekken doet nog steeds pijn. Slapen is nog steeds een issue. Ik zit veel thuis en vind Netflix weinig interessant meer. Maar ik rommel gewoon door. Als ik kan doe ik wat in huis, maak ik wat foto’s en maak ik alles baby-klaar. Oh en ik shop wat af, online. Althans, ik window-shop wat af. Ons budget is namelijk niet toereikend voor mijn onbeperkte koopdrang naar babydingen. Dus ik hou me in. En oké.. soms bestel ik nog wel wat.

Bevallen

Veruit de meest gestelde vraag: “Zie je op tegen de bevalling?”. Het antwoord kan ik kort houden: Nee. (Maar uiteraard ga ik het toch lekker uitleggen). Tegen de bevalling zelf zie ik niet op en ben ik ook niet bang voor. Net als mijn naïeve houding over mijn zwangerschap, denk ik “dat doe ik wel even”. Ik noem het naïef, maar nuchter is misschien een beter woord. Ja, ik weet dat het pijn gaat doen. En waarschijnlijk kan ik me nu nog niet voorstellen hoeveel precies. Maar ik bereid me voor op de ergste pijn die ik me kan indenken. Ik heb ook geen bevallingsplan in mijn hoofd. Dat heb ik al eens eerder gezegd en dat is dus onveranderd gebleven. Ik weet van mezelf dat wanneer ik een plan maak, ik me daar in alle macht aan vast wil gaan houden. En een bevalling kun je toch niet plannen? Het enige dat ik zeker weet is dat we naar het ziekenhuis gaan (of nou ja, zeker.. ook dat kan opeens veranderen hé?) maar ik mag niet thuis bevallen vanwege de steile trappen. Desalniettemin kan het nog zo snel gaan dat we het ziekenhuis niet meer halen. Maar daar gaan we niet vanuit. Daarnaast heb ik gezegd dat ik graag in bad zou willen. Weeën opvangen en als het erin zit in warm water bevallen. Maar ook hier kan het zijn dat dat niet gaat gebeuren. Bij infectiegevaar bijvoorbeeld. Of wanneer ik het zelf op dat moment helemaal niet zie zitten. Ook over pijnstilling kan ik heel kort zijn. Als ik er op dat moment om vraag om wat voor reden dan ook, dan wil ik dus blijkbaar pijnstilling. Vraag ik er niet om of kan het niet (meer), dan maar niet. Ik heb een duidelijk einddoel: een gezonde baby op de wereld zetten. En wat er in de tussentijd met mij gebeurd, dat neem ik graag cadeau. Die schade herstelt zich later wel weer.

Zo, nu ga ik weer een dutje doen. Houdoe!

Liefs,
Esmee

Leave a Reply

  1. Bijna is het zover, toen ik met 29 weken opeens opgenomen werd en alle toestanden aan de hand had gehaald… Dacht ik na week 33 echt dat het tot week 40 wel zou duren. Aangezien alles stabiel was, dus ik schrok nog al toen ik wakker werd in een plas vocht… Tip dus, leg alvast je matrasbeschermer neer! Ik ben bevallen met 36 weken en 4 dagen :D

    Blanco er in gaan is het beste, deed ik ook en lekker in je eigen bubbel gaan zitten als het zover is. Vrouwen zijn sterk.

    • Lijkt me wel schrikken zeg zo met 29 weken! Maar 36+4 lijkt me best een goed plan, haha. Voel me echt niet heel erg lekker meer zeg maar.. Vandaag gaat inderdaad de matrasbeschermer erop :P Die tijd is aangebroken, hahaha! Precies, zo ontspannen mogelijk en in m’n eigen wereldje. Ik heb er gek genoeg best zin in.