FAQ – Veelgestelde vragen

Ik ben trots op mijn werk en deel graag de allermooiste foto’s uit de fotoshoots die ik gedaan heb. Maar uiteraard gaat dit altijd in overleg. Ik zal nooit zomaar foto’s gebruiken op mijn website of social media kanalen zonder daar eerst expliciet toestemming voor te vragen. Met alle beelden ga ik zeer zorgvuldig en discreet om en begrijp het volkomen als jij/jullie de foto’s liever niet op internet willen hebben staan.

Lastig is dat hé? Doorgaans is mijn antwoord: waar JIJ je goed in voelt. Het is belangrijk dat je relaxt bent en iets aan hebt waar je je prettig in voelt. Wel ben ik fan van zwart, wit en natuurlijke kleuren. En als je met meerdere mensen op de foto gaat is het prettig dat jullie niet vloeken naast elkaar. Dus niet, de een paars, de ander geel en weer een ander oranje. Natuurlijke kleuren mixen prettig en zijn makkelijk te combineren. Denk aan: beige, wit, bruin, legergroen en crème.

Helaas zijn we in Nederland niet echt gezegend wat betreft mooi weer. Maar dat is voor fotoshoots vaak helemaal niet erg. Tenzij het met bakken uit de lucht komt, redden we ons wel. Fel zonlicht is namelijk niet eens heel gunstig voor fotografie. Dus als de zon niet volop schijnt is dat prima. En als het wel regent? Dan nemen we plu’s, regenlaarzen en jassen mee en maken er alsnog een spetterend feestje van. Wanneer mogelijk kunnen we uiteraard de shoot verplaatsen. In het geval van bijvoorbeeld extreem slecht weer. Maar om teleurstellingen te voorkomen: houd er rekening mee dat mijn schema erg vol zit.

Maar natuurlijk! Bruiloften zijn een van mijn favoriete dingen. De liefde vastleggen: prachtig. Ook als het betekent dat ik daarvoor iets verder weg moet zijn. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Geboortes zijn natuurlijk lastig te plannen. Vandaar dat ik om iedere geboorte een ruime tijd heen plan. Last-minute een geboorteshoot boeken is daarom niet handig en vaak ook niet mogelijk. Doorgaans is het zo dat je uiterlijk 8 tot 10 weken van te voren een geboorteshoot moet boeken. Maar wellicht heb ik een gaatje en kan ik je er nog ‘tussen schuiven’.  Stuur me gerust een berichtje voor meer informatie.

Voor ieder pakket is dat anders – maar ik zal altijd de allermooiste plaatjes uitzoeken, deze bewerken en eventueel ook in zwart-wit aanleveren. Doorgaans hanteer ik ongeveer 30 tot 60 beelden per fotoshoot. Al is dat voor bijvoorbeeld bruiloften waarbij ik de hele dag aanwezig ben weer net even anders. Maar je mag er vanuit gaan dat ik altijd zoveel mogelijk foto’s zal opsturen.

Ja hoor, tegen vergoeding van mijn reiskosten rijd ik overal naartoe. Wel is het zaak dat je dan ruim van te voren je fotoshoot boekt, zodat hier rekening mee kan worden gehouden in de planning.