Olie Mama’s

Wist je dat de gemiddelde vrouw zo’n 515 chemicaliën per dag op haar gezicht en lichaam smeert? Ik wist dat niet en ben me er, na deze schokkende ontdekking, in gaan verdiepen. Want als ik ongemerkt zoveel gevaarlijke stoffen op mijn lijf smeer, wat doe ik dan nog meer allemaal zonder dat ik het doorheb? En wat zit er in de spulletjes die ik voor mijn kind gebruik?

In 2017, na de geboorte van mijn zoontje Lev, besloot ik ervoor te gaan. Langzaam maar zeker zou ik alle gevaarlijke stoffen uit onze dagelijkse levens bannen. Dat gaat niet over 1 dag ijs, ik heb ervoor gekozen het niet te rigoureus aan te pakken en weloverwogen keuzes te maken. Naast het feit dat onze bankrekening het niet aankan om alle chemische producten in één keer te vervangen, is dat ook een taak van heb-ik-jou-daar. Slow and steady wins the race, toch? Vandaar dat ik nu, iedere keer als iets (bijna) op is, op zoek ga naar een natuurlijk, gifstof vrije variant. Zo wordt alles in huis natuurlijk, diervriendelijk en dragen we bij aan een betere wereld. En dat alleen door goed voor onszelf te zorgen. Win-win.

En zo kwam ik in 2018 Young Living tegen. Ik volgde al een tijdje Amerikaanse mama’s die de producten van dit bedrijf aanprezen en, in combinatie met een natuurlijke levensstijl, gebruik maakten van essentiële oliën bij dagelijkse ongemakjes. Doorkomende tandjes? Daar is een olie voor. Slecht slapende peuter? Lavendel is je vriend. Krampjes? Ook daar is ondersteuning voor te vinden. Sceptisch maar geïntrigeerd ging ik aan de slag met mijn eigen olie’tjes. Ik vond Young Living maar duur en wist niet zeker of ik geld over had voor iets waarvan ik geen idee had of het ons ging helpen. Ik kocht goedkopere flesjes en maakte mijn eigen rollers, serums en geurencombinaties. Ik merkte wel subtiele verschillen, maar niet zoals ik had gehoopt. De flesjes roken vooral erg lekker. Maar ik had niet het idee dat ze echt deden wat ze zouden moeten. Ik ging meer lezen en me verdiepen in de filosofie en werkwijze van Young Living. Hoe meer ik las, hoe enthousiaster ik werd. In een opwelling kocht ik direct een starterkit en sinds het moment dat deze bezorgd werd en ik de doos opende was ik om. De diffuser staat dagelijks aan, alles en iedereen wordt ingesmeerd en niet alleen de essentiële oliën, maar ook de schoonmaakproducten, make-up, skincare en supplementen wekten mijn interesse. Een waardevolle bijdrage aan de overstap naar een natuurlijke levensstijl.

Hieruit is Olie Mama’s ontstaan. Ik en mijn familie hebben zoveel baat bij de therapeutische werking van de oliën van Young Living dat ik het belangrijk vind deze kennis en gouden tips te delen. Het ouderschap is al moeilijk genoeg, laten we het onszelf wat makkelijker maken.

Volg Olie Mama’s:
Coming soon